Epilarea inghinală [Metode de epilare în zona intimă fără iritații]

Epilarea inghinală [Metode de epilare în zona intimă fără iritații]

Cuprins

 1. Tipuri de epilare inghinală

 2. Metode de epilare inghinală

  1. Epilare inghinală cu lama de ras

  2. Epilarea inghinală cu ceară

  3. Epilare inghinală cu cremă epilatoare

  4. Epilare inghinală definitivă cu laser

  5. Epilarea cu zahăr

 3. Epilarea inghinală acasă

  1. Cum să te epilezi inghinal cu ceară

  2. Cum să te epilezi inghinal cu aparatul de ras

  3. Cum să te epilezi inghinal cu cremă

 4. Cea mai bună metodă de epilare în zona intimă

 5. Cele mai puțin dureroase soluții de epilare în zona intimă

 6. Cum să prevenim apariția iritațiilor după epilarea în zona inghinală

 

Epilarea în zona inghinală a devenit o metodă tot mai folosită pentru a menține pielea netedă și catifelată. Îndepărtarea firelor de păr din zona intimă poate fi o corvoadă pentru multe persoane, însă în prezent tehnologia a evoluat extrem de mult și a adus metode de epilare moderne pentru a avea efectele dorite, eliminând stresul procesului clasic de epilare sau iritațiile des întâlnite.

Tipuri de epilare inghinală

Epilarea inghinală poate fi de mai multe tipuri, în funcție de acoperirea dorită. Astfel, poți opta, în funcție de preferințe, pentru: epilare inghinală normală, epilare inghinală totală, epilare inghinală french și epilare inghinală braziliană.

Epilarea inghinală normală presupune îndepărtarea firelor de păr care au depășit linia lenjeriei intime (bikini line). Epilarea inghinală totală se realizează pe zonele epilării normale, dar cuprinde și partea superioară a zonei pubiene.

În ceea ce privește epilarea inghinală french, aceasta presupune îndepărtarea firelor de păr doar din zona pubiană, nu și în zona interfesieră. Nu în ultimul rând, în cadrul epilării braziliene se îndepărtează total părul pubian, inclusiv cel dintre fese.

Procedura trebuie realizată într-un cabinet specializat pentru a beneficia de un rezultat pe măsură. În plus, după epilarea braziliană se recomandă să fie evitată lenjeria intimă extrem de strâmtă sau care este realizată din materiale sintetice. Totodată, după procedură nu sunt recomandate dușurile fierbinți și nici vizitele la saună și solar.

Metode de epilare inghinală

Cea mai simplă și la îndemână metodă este epilarea inghinală cu lama de ras. După ce pielea a fost umezită cu apă caldă, se aplică o spumă specială de ras, iar aparatul cu lame se va utiliza pe suprafața dorită, până când firele de păr vor fi îndepărtate în întregime. După realizarea procedurii, zona se va clăti cu apă, iar suprafața epilată se va șterge cu un prosop folosind o tamponare ușoară. În cazul în care apar iritații se recomandă utilizarea unei creme hidratante.

Principalul avantaj al epilării cu lama de ras este timpul scurt de epilare, iar aparatul va fi folosit ori de câte ori este nevoie pentru a îndepărta firele de păr nedorite. Desigur, epilarea cu lama implică și un risc de tăiere, fiind un dezavantaj în special în zona inghinală. În plus, părul va crește destul de rapid și poate deveni mai vizibil.

Epilarea inghinală cu ceară

Multe persoane preferă epilarea inghinală cu ceară întrucât este o metodă extrem de simplă și rapidă, putând fi realizată din confortul casei. Avantajele principale ale epilării cu ceară sunt rezultatele de lungă durată, chiar dacă este aplicată pe zonele cu puține fire de păr, iar timpul de așteptare pentru următoarea epilare este redus semnificativ.

Tehnica de epilare inghinală cu ceară prezintă și dezavantaje, cum ar fi durere sau iritații în zona unde s-a aplicat ceara, plus fire de păr apărute sub stratul de piele.

Epilare inghinală cu cremă epilatoare

O altă metodă simplă și rapidă de îndepărtare a părului din zona inghinală este epilarea cu cremă epilatoare. Concret, această cremă se aplică pe piele, apoi se lasă să acționeze câteva minute, conform indicațiilor de pe eticheta produsului. Urmează să se îndepărteze crema, de obicei cu o spatulă specială, iar pielea se va clăti cu apă caldă. Foarte importante sunt instrucțiunile fiecărui produs, dar mai ales testarea cremei prin aplicarea pe o zonă mai mică de piele. În acest fel se vor evita potențialele iritații.

Care sunt avantajele epilării inghinale cu cremă epilatoare? În primul rând, este o metodă ușor de folosit, putând fi utilizată oriunde s-ar afla pacientul, fie că este într-o călătorie sau în propria casă. În al doilea rând, procedeul nu este dureros, față de epilarea cu ceară, iar timpul de epilare este unul scurt.

În schimb, există și anumite dezavantaje pentru epilarea inghinală:

 • nu îndepărtează rădăcinile firelor, ci doar părul de pe suprafața pielii;
 • firele de păr vor crește la loc într-un timp relativ scurt;
 • mirosul cremei este unul neplăcut, persistând timp de câteva ore.

Epilare inghinală definitivă cu laser

Dacă epilarea realizată cu o cremă epilatoare sau cu lama nu este preferată, atunci o altă opțiune este tratamentul definitiv cu laser. Avantajul acestei metode este că folosește principiul fototermolizei pentru a elimina firele de păr.

La Anisia Clinic se poate utiliza tehnologia cu laser Gentle Max Pro care utilizează atât laserul Alexandrite de 755nm, cât și cel nd:YAG de 1064nm. Energia laser, odată ce ajunge în contact cu firul de păr, se transformă în energie termică, distrugând complet foliculul pilos, iar astfel se realizează epilarea definitivă.

Epilarea cu zahăr

Unul dintre cele mai vechi procedee de epilare este cea cu zahăr. Totuși, multe persoanele o folosesc datorită utilizării unui produs natural. Totodată, este o metodă ieftină, ceea ce reprezintă un alt avantaj. Pasta de epilare se prepară cu zahăr, apă, suc de lămâie și guar, urmând ca apoi să se aplice pe zona dorită.

Trebuie ținut cont de faptul că pasta se va întări destul de repede, așa că trebuie aplicată cât mai rapid. În plus, va fi nevoie de o atenție sporită în timpul preparării pastei pentru a obține consistența dorită.

Epilarea inghinală acasă

Multe persoane aleg să realizeze epilarea în zona inghinală acasă, fiindcă o metodă mai puțin costisitoare. În plus, epilarea acasă cu ceară, aparat de ras sau cremă reprezintă metode care nu necesită un timp îndelungat.

Cum să te epilezi inghinal cu ceară

Epilarea cu ceară îndepărtează firele de păr din rădăcină, ceea ce înseamnă că pielea va rămâne netedă o bună perioadă, în jur de 2-3 săptămâni. Această metodă se recomandă doar pentru linia lenjeriei intime (bikini line), și nu pentru o epilare totală.

Procesul este unul simplu. Ceara se încălzește conform instrucțiunilor și se testează temperatura aplicând produsul pe o zonă mică de pe interiorul coapsei. Ceara trebuie să fie în strat subțire, iar pielea să rămână întinsă pentru a smulge banda cu ceară de pe piele. Metoda se repetă de câteva ori, iar la final zona inghinală se hidratează cu cremă.

Cum să te epilezi inghinal cu aparatul de ras

O altă metodă de epilare inghinală folosită acasă este cea în care se utilizează aparatul de ras. În ciuda faptului că poate crea iritații sau mâncărime, metoda rămâne extrem de utilizată.

În primul rând, înainte de epilare este recomandat un duș călduț pentru a slăbi foliculii de păr, urmat de exfolierea ușoară cu un prosop și aplicarea cremei sau spumei de ras pe zona dorită. Se recomandă folosirea unei rame de ras obișnuite, nu una electrică, deoarece există riscul rănirii. După terminarea procedurii se aplică o cremă pentru a răci zona unde s-a realizat epilarea.

Cum să te epilezi inghinal cu cremă

Epilarea inghinală se realizează extrem de simplu și cu aplicarea unei creme depilatoare. Se aplică produsul, apoi este lăsat să acționeze în funcție de timpul recomandat. Zona inghinală va fi ștearsă cu un prosop cald. Epilarea inghinală cu cremă nu se recomandă persoanelor care au pielea sensibilă. Dacă apar iritații, produsul nu mai poate fi folosit pe viitor.

Cea mai bună metodă de epilare în zona intimă

Cea mai bună metodă de epilare rămâne terapia definitivă cu laser. Principalul avantaj al acestei metode este că folosește principiul fototermolizei pentru a elimina firele de păr. În plus, foliculii de păr sunt distruși după câteva ședințe, efectele fiind imediate. De asemenea, terapia definitivă cu laser este eficientă și împotriva celulitei.

Cele mai puțin dureroase soluții de epilare în zona intimă

Epilatul în zona inghinală cu laser este cea mai puțin dureroasă soluție de epilare în zona intimă deoarece disconfortul este unul minim, resimțit sub forma unor simple furnicături în timpul procedurii. Totodată, o epilare realizată cu lama de ras și crema depilatoare nu provoacă dureri, fiindcă rădăcinile firelor de păr vor rămâne în piele.

Diverse trucuri pot fi folosite pentru o epilare nedureroasă cum ar fi realizarea unui duș înainte de procedură, utilizarea produselor exfoliante sau folosirea unui unguent cu efect analgezic.

Cum să prevenim apariția iritațiilor după epilarea în zona inghinală

În funcție de gradul de sensibilitate al pielii, epilarea în zona inghinală poate provoca și apariția unor iritații. Pentru a nu avea aceste neplăceri trebuie evitate lenjeriile intime care irită, din materiale sintetice și extrem de strâmte. De asemenea, blugii sau pantalonii strâmți nu sunt recomandați imediat după epilare.

În plus, evitarea iritațiilor se mai poate face prin aplicarea pudrei de talc (în special în zilele de vară) sau a diferitelor creme împotriva iritațiilor.

Surse: medicalnewstoday.com, healthline.com, womenshealthmag.com

Cât costă o epilare definitivă în zona inghinală?

O epilare definitivă în zona inghinală costă 300 de lei.

Cât durează o ședință de epilare definitivă în zona intimă?

O ședință de epilare definitivă în zona intimă durează în medie 5 - 10 minute.

Articole similare

Ghidul serviciilor de dermatologie oferite de Anisia Clinic Ploiești

Ghidul serviciilor de dermatologie oferite de Anisia Clinic Ploiești

Dacă sunteți în căutarea unei îngrijiri dermatologice de excepție sau doriți să explorați opțiunile de tratamente estetice, Anisia Clinic este pregătită să vă întâmpine cu profesionalism și compasiune.

Remodelarea corporală în Ploiești - Conturarea siluetei în Ploiești

Remodelarea corporală în Ploiești - Conturarea siluetei în Ploiești

Nu lăsați ca dorința unei siluete remodelate să rămână neîmplinită. Vizitați Anisia Clinic și permiteți-ne să vă ghidăm pe drumul transformării personale.

Inovație în tratamentele faciale

Inovație în tratamentele faciale

Vă invităm să descoperiți de ce Anisia Clinic este destinația supremă pentru tratamentele faciale în Ploiești.

Înfruntă Petele Pigmentare cu Cele Mai Bune Tratamente Disponibile la Ploiești

Înfruntă Petele Pigmentare cu Cele Mai Bune Tratamente Disponibile la Ploiești

În căutarea soluțiilor eficiente și sigure, Anisia Clinic din Ploiești oferă tratamente de top pentru leziuni pigmentare, ajutând pacienții să-și recâștige încrederea în frumusețea naturală a pielii lor.

Descoperă Secretul Frumuseții cu Terapia Vampir

Descoperă Secretul Frumuseții cu Terapia Vampir

Descoperă Secretul Frumuseții cu Terapia Vampir la Clinica din Ploiești, Anisia Clinic.

Secretele Pielii Radiante la Clinica Dermatologie Ploiești

Secretele Pielii Radiante la Clinica Dermatologie Ploiești

La Anisia Clinic, pielea ta primește atenția și îngrijirea pe care o merită. Cu o abordare personalizată, tratamente inovatoare și o echipă de experți în frumusețe și sănătatea pielii, vei descoperi secretul unei pielii sănătoase, strălucitoare și pline de încredere.

UN ADEVĂRAT SANCTUAR PENTRU REGĂSIREA SĂNĂTĂȚII ȘI A FRUMUSEȚII

UN ADEVĂRAT SANCTUAR PENTRU REGĂSIREA SĂNĂTĂȚII ȘI A FRUMUSEȚII

E mai mult decât cunoscută regula de aur pentru orice om de afaceri – indiferent cine este acela şi indiferent care este domeniul în care visează să aibă succes – care e de fapt mai mult decât un îndemn: „Pune-te în locul clientului!”.

Drenaj Limfatic la Ploiești

Drenaj Limfatic la Ploiești

Înainte de primul dumneavoastră tratament de drenaj limfatic la Ploiești, aflați ce trebuie să știți despre beneficii, indicații și contraindicații. Alegeți Anisia Clinic pentru un tratament profesionist!

Epilare Inghinală în Ploiești

Epilare Inghinală în Ploiești

Alege Anisia Clinic pentru epilare inghinală în Ploiești. Oferim tehnologie de ultimă generație, personal calificat și rezultate durabile. Află mai multe!

Ce Sunt Telangiectaziile și Cum le Putem Trata Eficace la Anisia Clinic

Ce Sunt Telangiectaziile și Cum le Putem Trata Eficace la Anisia Clinic

Descoperă ce sunt telangiectaziile și cum le tratăm eficace la Anisia Clinic. Oferim metode moderne pentru a rezolva problemele vasculare. Află mai multe acum!