Leziuni Pigmentare

Group-590.webp

Tratamente Laser pentru Înlăturarea Leziunilor Pigmentare

La Anisia Skin and Laser Clinic Ploiești vă oferim tratamente complete pentru leziuni pigmentare cu ajutorul laserelor medicale Gentle Max Pro și CO2RE de la Candela Medical. Petele pigmentare sunt greu de înlăturat și necesită un tratament special pentru a se garanta rezultatele optime.

 

Tocmai de aceea, la Anisia Skin and Laser Clinic vă punem la dispoziție o echipă de medici specialiști și aparatură modernă, pentru a ne asigura că tratamentul pe care îl primiți este la un standard premium. Mai jos, veți afla mai multe despre leziunile pigmentare și despre specificul tratamentelor cu Gentle Max Pro și CO2RE.

Ce sunt leziunile pigmentare și de ce apar?

Leziunile pigmentare sunt pete închise la culoare la nivelul pielii, formate din acumulări de melanină (un pigment ce oferă culoare pielii). Înainte de a trata leziunile pigmentare, este foarte important a se face distincție între acestea și nevi/melanoame, pentru care există alte abordări de tratament. Astfel, numai medicul dermatolog vă poate oferi diagnosticul corect și vă propune apoi cel mai potrivit tratament.

Leziunile pigmentare pot apărea datorită unei largi game de factori interni și externi. Cel mai semnificativ factor extern este expunerea îndelungată la radiații ultraviolete, care stimulează producția de melanină. În unele cazuri, cu precădere în cele de expunere îndelungată și fără protecție adecvată, pot apărea hiperpigmentări ale tegumentului, care se permanentizează apoi sub forma leziunilor pigmentare.

NOU! - Tratament Laser CO2 pentru Leziuni Pigmentare

 

Acum, la Anisia Skin and Laser Clinic Ploiești, puteți înlătura leziunile pigmentare și petele inestetice de pe piele cu ajutorul celui mai modern și sigur tratament laser: CO2RE de la Candela Medical. Laserul CO2 acționează prin încălzirea tesutului-țintă într-un mod controlat. Datorită absorbției puternice în apă a laserului cu dioxid de carbon, efectul termic duce la ablatie și la eliminarea instantanee a tesuturilor bolnave. Cu laserul CO2 se pot efectua proceduri de înlăturare a leziunilor pigmentare benigne fără a fi nevoie de intervenție chirurgicala.

Puteți trata următoarele leziuni cu ajutorul laserului CO2:

Veruci, papiloame și unele condiloame.

Angioame, angiofibroame, angiokeratoame.

Keratoze seboreice, hiperplazie și siringioame.

Alte tipuri de leziuni pigmentare benigne.

*Aceste indicații și recomandări sunt cu titlu general și informativ. O analiză și o predicție completă a parcursului dumneavoastră de tratament, alături de alte recomandări specifice, vor fi făcute de către medicul specialist în dermatologie.

Tratamente cu Gentle Max Pro

La Anisia Skin and Laser Clinic, folosim și platforma laser multifuncțională Gentle Max pro pentru a trata leziunile pigmentare. Gentle Max Pro combină capacitățile a două tipuri de lasere: Alexandrite, cu o lungime de undă de 755 nm și Nd:YAG cu lungimea de undă de 1064 nm.

 

Pentru tratamentul petelor pigmentare din zona feței, sau de pe corp, se pot utiliza ambele tipuri de laser, în funcție de specificul leziunii și al pacientului, pentru a asigura rezultate optime pentru fiecare caz individual.

Group-652.webp
Group-6852.webp

Cum funcționează tratamentul leziunilor pigmentare cu Gentle Max Pro?

Concret, leziunile pigmentare sunt supuse unor impulsuri repetate laser de foarte scurtă durată (3ms – durata de timp ideală pentru relaxarea termică a melanocitelor), determinând astfel apariția leziunilor termice în cadrul leziunilor pigmentare.

 

Datorită capacității laser-ului Gentle Max Pro de a fi absorbit cu precădere în melanocite, țesuturile adiacente, mai deschise la culoare, sunt protejate. Laserul “selectează” astfel doar zonele cu probleme și “sparge” celulele cu culoare anormală. În continuare, se vor forma celule tinere care vor înlocui treptat zona pigmentată, prin sintetizarea pigmenților rămași în urma tratamentului.

Etapele tratamentului leziunilor pigmentare cu Gentle Max Pro

Pentru a se obține rezultate optime în tratarea leziunilor pigmentare, se urmează o serie de pași prestabiliți pentru a asigura condiții maxime de siguranță și de reușită a tratamentului.

Group-569.webp

 

Pregatirea zonei de tratament prin curățare și dezinfectare.

Group-570-1.webp

 

 Pregătirea echipamentului laser pentru procedură. Medicul dermatolog va seta echipamentul la parametrii optimi în funcție de specificul tratamentului și pacientului.

Group-571.webp

 

 Se efectuează tratamentul laser, folosind un aplicator special. Important: pe tot parcursul tratamentului, atât medicul cât și pacientul trebuie să poarte ochelari speciali de protecție. Echipamentul Gentle Max Pro este prevăzut cu o funcție specială de răcire, reducând semnificativ disconfortul termic resimțit în timpul tratamentului.

Group-572.webp

 

După finalizarea tratamentului, se va aplica pe zona de tratament o cremă specială cu factor de protecție.

La ce să mă aștept după tratamentul laser al leziunilor pigmentare?

După tratament, pielea va avea nevoie de un timp de refacere și recuperare până când se va obține rezultatul final. Imediat după tratament și în următoarele 2-3 saptamani, zona de tratament poate suferi o serie de transformări, înainte de regenerarea completă. Aceste simptome sunt normale și nu ar trebui să genereze îngrijorare. În funcție de specificul dumneavoastră, medicul nostru dermatolog vă poate recomanda anumite terapii pentru a ușura perioada de tranziție.

Între 2-24 ore după tratament: Poate apărea o senzație ușoară de arsură în zona de tratament, similară cu cea pe care o resimtim după o arsură solară ușoară.

Între 10-21 zile după tratament: Deși inițial se va închide la culoare (căpătând chiar nuanțe de maro sau negru), acesta este un semn că tratamentul a fost eficient. Astfel, se pot forma apoi mici cruste, care vor cădea în perioada menționată de timp, pe măsură ce tesutul nou se depigmentează și capătă o culoare normală.

Între 24-48 de ore după tratament: Leziunile pigmentare tratate cu laser pot căpăta un aspect neregulat și se pot închide la culoare. În marea majoritate a cazurilor, aceste simptome sunt normale după tratamentul laser.

După 21 de zile: Zona de tratament capătă o culoare normală, leziunile pigmentare fiind dramatic reduse*.

*Aceste indicații și recomandări sunt cu titlu general și informativ. O analiză și o predicție completă a parcursului dumneavoastră de tratament, alături de alte recomandări specifice, vor fi făcute de către medicul specialist în dermatologie.

Recenzii

Dana S.​

REMODELARE CORPORALA VELASHAPE III
Group-208.webp

Deși la început a fost mai mult un moft, după primele ședinte mi-am dat seama că o să rămân clientă fidelă.​

Iulia P.

REMODELARE CORPORALA VELASHAPE III
Group-208.webp

Dupa tratamentul cu VelaShape III, am observat o reala diminuare a celulitei! Recomand.

Maria C.

EPILARE DEFINITIVA GENTLEMAX PRO
Group-208.webp

Ma bucur ca am ales Anisia! Tratamentele chiar au dat rezultate!

Programează-ți tratamentul acum!

Lasă-ne numele și numărul tau iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp!

Tratamente similiare

Remodelare Corporală

Remodelarea corporală reprezintă un set de tehnici și proceduri medicale și estetice, non-invazive și nedureroase, care aplicate asupra unor zone ale corpului au ca efect diminuarea țesutului adipos și a celulitei, tonifierea pielii și a mușchilor.

Află mai multe

Slăbire Localizată

Criolipoliza este un tratament non-invaziv de slăbire localizată și unul din cele mai populare variante de a scădea în centimetri fără a apela la tradiționala și incomoda liposucție.

Află mai multe

Crio-Sculptare Define

Crio-sculptarea Define este un tratament de non-invaziv de slăbire localizată de ultimă generație ce vă oferă posibilitatea de a slăbi ușor și fără efort.

Află mai multe

NOU! VIORA V10

VIORA V10, cea mai nouă tehnologie medicală premiată la nivel internațional, este acum disponibilă la Anisia Skin & Laser Clinic din Ploiești!

Află mai multe