Tratarea leziunilor vasculare cu Gentle Max Pro

Tratarea leziunilor vasculare cu Gentle Max Pro

Leziunile vasculare sunt o problema frecvent intalnita, atat la femei, cat si la barbati. Acestea pot aparea atat la nivelul fetei, cat si la nivelul corpului si de cele mai multe ori cauza lor este mostenirea genetica. Mai exact, leziunile vasculare apar din cauza unei fragilitati capilare, care poate fi o trasatura ereditara sau poate aparea in urma unor modificari hormonale, a statului mult in picioare sau a expunerii excesive la soare.

 

Cum functioneaza tratament leziuni vasculare cu GentleMax Pro?

Laserul determina coagularea sangelui si iritatia peretelui vaselor sanguine mici prin caldura intensa degajata care determina inchiderea acestora. In timpul tratamentului este utilizata o lungime de unda prestabilita pentru a tinti si distruge capilarele si vasele sangvine cutanate nedorite, lasand intacte tesuturile normale din jur.

Hemoglobina continuta de celulele rosii din sange absoarbe energia luminoasa, iar caldura eliberata local determina distrugerea peretilor vaselor si coagularea sangelui, strict in regiunile tratate.

Sunt necesare 1 sau mai multe tratamente in functie de calibrul vaselor si profunzimea lor fata de nivelul tegumentului.

 

Tipurile de leziuni vasculare ce pot fi trate cu platforma Gentle Max Pro se impart in 3 categorii mari:

 • Dilatatiile vaselor terminale din piele – telangiectaziile
 • liniare – rositice, violacei sau albastrui cel mai des localizate la nivelul fetei (asociate frecvent cu rozaceea), dar si la nivelul membrelor inferioare
 • maculare sau papuloase (angioamele ,,cherry”, angiokeratoamele etc.) ce pot fi localizate pe orice zona a corpului / in special pe zona genitala pentru angiokeratoame
 • stelutele vasculare sau angioamele ,,spider” ce se intalnesc atat pe trunchi , cat si la nivelul fetei, si apar mai frecvent la varsta adulta
 • lacurile venoase – acei ,,noduli” albastrui/violacei localizati in mod special la nivelul buzei inferioare si care apar mai frecvent la persoanele varstnice
 • Tumorile vasculare – dintre care cele mai cunoscute sunt hemangioamele infantile – acele leziuni rosii, violacei sau albastrui ce apar la bebelusi in primele saptamani dupa nastere, devin treptat proeminente si au o evolutie trifazica – faza de crestere, apoi de stagnare si in final faza de involutie (80% dintre ele disparand spontan pana la varsta de 7 ani)
 • Malformatiile vasculare – dintre care cea mai cunoscuta este port wine stain (nevus flammeus) – pata rozalie sau rosiatica prezenta de la nastere, localizata la nivelul fetei , gatului sau pe un membru superior/inferior si care nu are tendinta sa regreseze, ci mai degraba sa se inchida la culoare, sa se dezvolte pe verticala si chiar sa apara noduli la nivelul ei la varsta adulta (dupa 40 de ani)

 

Care sunt avantajele tehnologiei Gentle Max Pro?

 • Avantajele tehnologiei Gentle Max Pro sunt reprezentate de urmatoarele:
 • Rapiditatea procedurii
 • Procedura noninvaziva
 • Posibilitatea tratarii atat de leziuni vasculare superficiale, cat mai ales de leziuni profunde , de culoare violacee/albastruie de un calibru pana la 3 mm
 • Disconfort minim/moderat
 • Reactii adverse minime si de obicei tranzitorii (edem, roseata, accentuarea vaselor tratate, purpura, hiper/hipopigmentari postinflamatorii)

 

Articole similare

Drenaj Limfatic la Ploiești

Drenaj Limfatic la Ploiești

Înainte de primul dumneavoastră tratament de drenaj limfatic la Ploiești, aflați ce trebuie să știți despre beneficii, indicații și contraindicații. Alegeți Anisia Clinic pentru un tratament profesionist!

Epilare Inghinală în Ploiești

Epilare Inghinală în Ploiești

Alege Anisia Clinic pentru epilare inghinală în Ploiești. Oferim tehnologie de ultimă generație, personal calificat și rezultate durabile. Află mai multe!

Ce Sunt Telangiectaziile și Cum le Putem Trata Eficace la Anisia Clinic

Ce Sunt Telangiectaziile și Cum le Putem Trata Eficace la Anisia Clinic

Descoperă ce sunt telangiectaziile și cum le tratăm eficace la Anisia Clinic. Oferim metode moderne pentru a rezolva problemele vasculare. Află mai multe acum!