Leziuni Pigmentare

despre tratament

Tratamente Laser pentru Inlaturarea Leziunilor Pigmentare


La Anisia Skin and Laser Clinic Ploiesti va oferim tratamente complete pentru leziuni pigmentare cu ajutorul laserelor medicale Gentle Max Pro si CO2RE de la Candela Medical. Petele pigmentare sunt greu de inlaturat si necesita un tratament special pentru a se garanta rezultatele optime. Tocmai de aceea, la Anisia Skin and Laser Clinic va punem la dispozitie o echipa de medici specialisti si aparatura moderna, pentru a ne asigura ca tratamentul pe care il primiti este la un standard premium. Mai jos, veti afla mai multe despre leziunile pigmenare si despre specificul tratamentelor cu Gentle Max Pro si CO2RE.

Ce sunt leziunile pigmentare si de ce apar?


Leziunile pigmentare sunt pete inchise la culoare la nivelul pielii, formate din acumulari de melanina (un pigment ce ofera culoare pielii). Inainte de a trata leziunile pigmentare, este foarte important a se face distinctie intre acestea si nevi/melanoame, pentru care exista alte abordari de tratament. Astfel, numai medicul dermatolog va poate oferi diagnosticul corect si va propune apoi cel mai potrivit tratament.

Leziunile pigmentare pot aparea datorita unei largi game de factori interni si externi. Cel mai semnificativ factor extern este expunerea indelungata la radiatii ultraviolete, care stimuleaza productia de melanina. In unele cazuri, cu precadere in cele de expunere indelungata si fara protectie adecvata, pot aparea hiperpigmentari ale tegumentului, care se permanentizeaza apoi sub forma leziunilor pigmentare.

NOU! - Tratament Laser CO2 pentru Leziuni Pigmentare


Acum, la Anisia Skin and Laser Clinic Ploiesti, puteti inlatura leziunile pigmentare si petele inestetice de pe piele cu ajutorul celui mai modern si sigur tratament laser: CO2RE de la Candela Medical. Laserul CO2 actioneaza prin incalzirea tesutului-tinta intr-un mod controlat. Datorita absorptiei puternice in apa a laserului cu dioxid de carbon, efectul termic duce la ablatie si la eliminarea instantanee a tesuturilor bolnave. Cu laserul CO2 se pot efectua proceduri de inlaturare a leziunilor pigmentare benigne fara a fi nevoie de interventie chirurgicala.

Puteti trata urmatoarele leziuni cu ajutorul laserului CO2:


*Aceste indicatii si recomandari sunt cu titlu general si informativ. O analiza si o predictie completa a parcursului dumneavoastra de tratament, alaturi de alte recomandari specifice, vor fi facute de catre medicul specialist in dermatologie.

Leziunile Pigmentare - Tratamente cu Gentle Max Pro


La Anisia Skin and Laser Clinic, folosim si platforma laser multifuntionala Gentle Max pro pentru a trata leziunile pigmentare. Gentle Max Pro combina capacitatile a doua tipuri de lasere: Alexandrite, cu o lungime de unda de 755 nm si Nd:YAG cu lungimea de unda de 1064 nm. Pentru tratamentul petelor pigmentare din zona fetei, sau de pe corp, se pot utiliza ambele tipuri de laser, in functie de specificul leziunii si al pacientului, pentru a asigura rezultate optime pentru fiecare caz individual.

Cum functioneaza tratamentul leziunilor pigmentare cu Gentle Max Pro?


Concret, leziunile pigmentare sunt supuse unor impusuri repetate laser de foarte scurta durata (3ms – durata de timp ideala pentru relaxarea termica a melanocitelor), determinand astfel aparitia leziunilor termice in cadrul leziunilor pigmentare.

Datorita capacitatii laser-ului Gentle Max Pro de a fi absorbit cu precadere in melanocite, tesuturile adiacente, mai deschise la culoare, sunt protejate. Laserul “selecteaza” astfel doar zonele cu probleme si “sparge” celulele cu culoare anormala. In continuare, se vor forma celule tinere care vor inlocui treptat zona pigmentata, prin sintetizarea pigmentilor ramasi in urma tratamentului.

Etapele tratamentului leziunilor pigmentare cu Gentle Max Pro


Pentru a se obtine rezultate optime in tratarea leziunilor pigmentare, se urmeaza o serie de pasi prestabiliti pentru a asigura conditii maxime de siguranta si de reusita a tratamentului.

Pasul 1: Pregatirea zonei de tratament prin curatare si dezinfectare.
Pasul 2: Pregatirea echipamentului laser pentru procedura. Medicul dermatolog va seta echipamentul la parametrii optimi in functie de specificul tratamentului si pacientului.
Pasul 3: Se efectueaza tratamentul laser, folosind un aplicator special. Important: pe tot parcursul tratamentului, atat medicul cat si pacientul trebuie sa poarte ochelari speciali de protectie. Echipamentul Gentle Max Pro este prevazut cu o functie speciala de racire, reducand semnificativ disconfortul termic resimtit in timpul tratamentului.
Pasul 4: Dupa finalizarea tratamentului, se va aplica pe zona de tratament o crema speciala cu factor de protectie.

La ce sa ma astept dupa tratamentul laser al leziunilor pigmentare?


Dupa tratament, pielea va avea nevoie de un timp de refacere si recuperare pana cand se va obtine rezultatul final. Imediat dupa tratament, si in urmatoarele 2-3 saptamani, zona de tratament poate suferi o serie de transformari, inainte de regenerarea completa. Aceste simptome sunt normale si nu ar trebui sa genereze ingrijorare. In functie de specificul dumneavoastra, medicul nostru dermatolog va poate recomanda anumite terapii pentru a usura perioada de tranzitie.


*Aceste indicatii si recomandarti sunt cu titlu general si informativ. O analiza si o predictie completa a parcursului dumneavoastra de tratament, alaturi de alte recomandari specifice, vor fi facute de catre medicul specialist in dermatologie.

Programeaza-ti tratamentul acum !

Lasa-ne numele si numarul tau iar noi te vom contacta in cel mai scurt timp!
Cererea ta a fost trimisa cu succes, multumim!
Din pacate cererea nu a putut fi trimisa, va rugam sa mai incercati !