Tratament onicomicoza

Group-665.webp

Tratamentul Onicomicozei cu Laser nd:YAG

La Anisia Skin and Laser Center vă oferim un tratament laser modern împotriva onicomicozei (ciuperca sau micoza unghiei). Ciuperca unghiei este o problema comună, dar care netratată poate duce la diverse complicații și, eventual, la pierderea unghiilor afectate.

 

Cu ajutorul laser-ului nd:YAG al platformei Gentle Max Pro de la Syneron Candela, specialiștii noștri în dermatologie tratează eficient și definitiv onicomicoza. Mai jos, vă invităm să descoperiți mai multe detalii despre onicomicoză, despre etapele tratamentului, despre metoda de acțiune a laser-ului nd:YAG împotriva micozelor și despre cum să preveniți reapariția onicomicozei.

Ce este onicomicoza?

 

Onicomicoza este denumirea generică acordată oricărei infecții fungale ale unghiei. Concret, unghia este afectată de anumite ciuperci parazite (fungi) care, în timp, cauzează un grad ridicat de disconfort atât estetic cât și funcțional al zonei afectate. Onicomicoza este adesea contagioasă și se poate transmite în condiții de igienă precare, întâlnire cu preponderentă în saloane de înfrumusețare, săli de sport și bazine de înot. Onicomicoza este o afecțiune răspândită larg. Se manifestă în mod normal sub forma unor pete albe sau galbene sub unghie, care afectează progresiv sănătatea unghiei. Din fericire, există astăzi tratamente eficiente pentru onicomicoza.

Cum se tratează Onicomicoza?

La Anisia Skin and Laser Center, vă recomandăm tratamentul cu laser pentru a scăpa rapid și sigur de onicomicoză. De regulă, Onicomicoza se trata prin metode topice (creme, unguente) sau prin medicamente orale. Aceste tratamente însă deși cu un bun potențial, prezintă o serie de dezavantaje: metodele topice sunt de foarte lungă durată și necesită un nivel ridicat de atenție, iar cele medicamentoase pot afecta persoanele cu probleme hepatice sau cu intoleranță la substanțele active din respectivul tratament.

 

Tratamentul cu laserul nd:Yag al platformei Gentle Max Pro pe care îl oferim evită toate aceste probleme. Prin utilizarea fototermolizei selective, laserul nd:YAG transmite impulsuri de energie cu absorbție în celulele ciupercii, dar nu și în cele ale corpului. Deoarece marea majoritate a micozelor piciorului sunt extrem de sensibile la temperaturi ce depășesc 55 de grade Celsius, energia termică livrată prin laser distruge celulele parazite selectiv și eficient. Tratamentul laser nu are efectele secundare asociate celorlalte tipuri de tratament, fiind astfel o soluție viabilă pentru persoane cu alergii sau cu sensibilității la tratamente topice sau medicamentoase.

 

Cel mai important aspect al tratamentului onicomicozei cu laser este însă abilitatea energiei termice de a pătrunde în toate zonele afectate, realizându-se astfel un tratament profund ce reduce foarte mult posibilitatea de recidiva a ciupercii.

Group-532-6.webp

Simptomele onicomicozei

La nivelul unghiilor pot avea loc mai multe semne care să indice o infecție fungică:

– deformare;

– suprafață îngroșată;

– fragilitate;

– uscăciune;

– culoare închisă a unghiei.

 

 

Cauzele onicomicozei

Onicomicoza este cauzată de organisme fungice precum dermatofiți, ciuperci și fungi nondermatofitici. Concret, odată ce unghiile au crescut, acestea devin mai fragile și uscate, ceea ce favorizează pătrunderea fungilor. Onicomicoza poate apărea atât la pacienții tineri, cât și la cei în vârstă.

Cele mai comune tipuri de onicomicoză sunt fungile dermatofiți, dar și ciupercile nondermatofite. Totodată, la copiii născuți prematur infecția este cauzată de candida albicans, însă aceste cazuri sunt izolate.

Onicomicoza este favorizată de locurile umede și în spațiile folosite în comun, cum ar fi sălile de sport. De asemenea, afecțiunea mai poate apărea și din cauza unui sistem imunitar scăzut sau a unor probleme de sănătate, precum scăderea circulației sângelui.

Care sunt etapele de tratament al onicomicozei cu laserul Gentle Max Pro?

Pentru un tratament eficient și cu rezultate maxime, se recomandă respectarea următorului protocol de tratament:

 

Un set de 6-8 tratamente, efectuate la fiecare unghie, la un interval de aproximativ 4 saptamani;

Fiecare ședință va dura aproximativ 30 minute

Tratamentul se efectuează pe toată unghia și cu aproximativ 2 mm în jurul unghiei, pentru a se asigura un tratament cuprinzător

Ce facem după tratament?

După tratament, ca măsură suplimentară de precauție, se recomandă:

A nu se sta cu piciorul/ zona tratată într-un mediu umed pentru perioade prelungite de timp (uscat bine după duș, utilizarea de încălțăminte de calitate) 

Utilizarea unui produs sau spray antimicotic pentru încălțăminte

Păstrarea unei igiene foarte bune in zona de tratament

Recenzii

Dana S.​

REMODELARE CORPORALA VELASHAPE III
Group-208.webp

Deși la început a fost mai mult un moft, după primele ședinte mi-am dat seama că o să rămân clientă fidelă.​

Iulia P.

REMODELARE CORPORALA VELASHAPE III
Group-208.webp

Dupa tratamentul cu VelaShape III, am observat o reala diminuare a celulitei! Recomand.

Maria C.

EPILARE DEFINITIVA GENTLEMAX PRO
Group-208.webp

Ma bucur ca am ales Anisia! Tratamentele chiar au dat rezultate!

Programează-ți tratamentul acum!

Lasă-ne numele și numărul tau iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp!

Tratamente similiare

Remodelare Corporală

Remodelarea corporală reprezintă un set de tehnici și proceduri medicale și estetice, non-invazive și nedureroase, care aplicate asupra unor zone ale corpului au ca efect diminuarea țesutului adipos și a celulitei, tonifierea pielii și a mușchilor.

Află mai multe

Slăbire Localizată

Criolipoliza este un tratament non-invaziv de slăbire localizată și unul din cele mai populare variante de a scădea în centimetri fără a apela la tradiționala și incomoda liposucție.

Află mai multe

Crio-Sculptare Define

Crio-sculptarea Define este un tratament de non-invaziv de slăbire localizată de ultimă generație ce vă oferă posibilitatea de a slăbi ușor și fără efort.

Află mai multe

NOU! VIORA V10

VIORA V10, cea mai nouă tehnologie medicală premiată la nivel internațional, este acum disponibilă la Anisia Skin & Laser Clinic din Ploiești!

Află mai multe