Tratament cu plasma | Terapia Vampir sau PRP

tratamentprp.webp

Despre tratamentul cu Plasma Autologa

Tratamentele cu plasma autologa reprezintă o metodă din ce în ce mai solicitată de pacienți și paciente ce doresc o soluție de rejuvenare a tenului avansată și minim-invazivă. Acest lucru se datorează în principal siguranței totale a tratamentului, care folosește exclusiv plasma autologa, bogată în trombocite, pentru a livra rezultatele dorite. Astfel, riscul de efecte adverse este aproape nul, fiind folosită întotdeauna numai plasma de la același pacient.

 

Terapia PRP poate fi folosită în tratamentul estetic al cicatricilor și ridurilor de la nivelul feței, gâtului și decolteului, dar și de la nivelul mâinilor sau scalpului. Deși, poate părea dureros, tratamentul este unul extrem de simplu și natural. Pacientului i se recoltează o cantitate mică de sânge, într-o eprubetă specială, iar apoi, după un proces de centrifugare, proba de sânge este injectată în zona cu probleme.

 

La Anisia Skin & Laser Clinic Ploiești, vă oferim tratamente cu plasmă autologa împreuna cu specialistul nostru în estetică facială, Dr. Nectara Mitroi

Care sunt beneficiile terapiei vampir

Terapia vampir este aliatul potrivit pentru întinerirea și regenerarea pielii. Aceasta ajută la eliminarea sau diminuarea ridurilor fine din jurul ochilor și gurii, dar și pentru augmentarea buzelor, eliminarea vergeturilor, diminuarea cicatricilor post-acnee și post-intervenții chirurgicale sau pentru inițierea unor mecanisme proprii de vindecare.

Efectele adverse ale tratamentului sunt aproape inexistente, fiind 100% natural. Procedura durează maxim 20 de minute, după care pacientul își poate relua activitățile zilnice. În unele cazuri, în urma tratamentului se poate observa, timp de câteva ore, o roșeață a pielii la locul injectării.

Un alt beneficiu al acestui tratament este faptul că, acționează pe mai multe fronturi, iar rezultatele lui sunt vizibile atât în ce privește aspectul pielii, cât și în ce privește textura, culoarea și fermitatea ei.

 

Cui i se adresează terapia PRP

Terapia PRP se adresează categoriilor de persoane care doresc rejuvenarea aspectului pielii de la nivelul mâinilor, gâtului decolteului și feței. Numită și terapia vampir pentru că se folosește propriul sânge, PRP este din ce în ce mai utilizată de pacienți fiindcă are efecte pe termen lung. Spre exemplu, terapia PRP reduce ridurile și cearcănele, ameliorează aspectul cicatricilor post-acnee și ajută la producerea de fibre elastice și de colagen.

 

Totodată, terapia PRP contribuie la creșterea părului prin stimularea foliculilor de păr. Din acest motiv, este recomandată ca parte a unui transplant de păr. În plus, tratamentul este recomandat persoanelor care se confruntă cu alopecia sau căderea părului, o afecțiune extrem de des întâlnită în rândul populației, care are un impact semnificativ asupra calității vieții și a încrederii în sine. În astfel de cazuri, tratamentul PRP poate ajuta la regenerarea firelor de păr, împiedicand căderea și îmbunătățind aspectul, grosimea și densitatea acestora.

Cum decurge un Tratament cu Plasma Autologa?

 

Tratamentele cu plasma autologa se realizează cu ajutorul celor mai avansate accesori pentru acest tip de tratamente: Cellenis. Cu ajutorul Cellenis, se colectează o mostră mică de la pacient. Apoi, cu ajutorul unei centrifuge speciale, se separă trombocitele de restul sangelui și se stochează într-un tub special. Plasma autologa bogată în trombocite se injectează apoi în zona de tratament.

 

Trei tratamente cu plasmă PRP sunt recomandate pentru a obține rezultatele dorite. În prima vizită din cabinetul medicului se va analiza pielea pacientului, urmând să se întocmească un plan pentru pregătirea de intervenție. Procesul continuă cu recoltarea a 8 ml de sânge într-o eprubetă, care se va centrifuga timp de 5-7 minute. Apoi se va aplica o cremă anestezică pe zonele de tratament, scopul fiind ca pacientul să aibă un confort sporit. 

 

După ce sângele s-a centrifugat, se va obține plasma cu factori de creștere care urmează să fie injectată pe suprafața pielii de pe față. Aceeași procedură se repetă la interval de o lună, urmând ca rezultatele să poată fi evaluate în următoarele 3 luni. 

Group-5843.webp

Ce se recomandă înainte de tratamentul cu plasmă

Înainte de începerea tratamentului se recomandă consumul de apă și reducerea cafeinei, astfel încât sângele care urmează a fi recoltat să nu devină afectat chimic. De asemenea, este important ca pacientul să nu prezinte un abces dentar, infecții urinare sau viroze, fiindcă terapia PRP nu se va putea realiza până când condiția fizică o va permite. În plus, nici tratamentul cu antiinflamatoare nu permite realizarea procedurii, determinând amânarea ședințelor. 

 

Contraindicațiile terapiei PRP

Terapia PRP nu poate fi realizată de persoanele diagnosticate cu leucemie, cancer, boli de coagulare a sângelui sau trombocitopenie. De asemenea, unii pacienți după ce au încheiat procedura pot prezenta pete de roșeață sau edem, însă acestea vor dispărea în maximum 48 de ore. Totodată, după realizarea terapiei vampir există riscul apariției unor mici vânătăi în locul de injectare, dar se vor vindeca în decurs de câteva zile.

Terapia PRP nu este indicată când pacientul are o stare febrilă sau infecții în zona unde urmează să fie aplicată procedura. Specialiștii nu recomandă nici femeilor însărcinate sau care alăptează să urmeze în acel moment terapia vampir. 

Ce putem trata cu Cellenis - Plasma Autologa?

Cu Cellenis se pot efectua tratamente de rejuvenare și de îmbunătățire a calității pielii, după cum urmează:

Rejuvenare globală a tenului, pe majoritatea zonelor feței

Alopecie/ căderea părului

Cicatrici post-acneice

Vergeturi

Reducerea laxitatii în zona gâtului

Rejuvenarea tenului - zona decolteului și a mâinilor

Recenzii

Dana S.​

REMODELARE CORPORALA VELASHAPE III
Group-208.webp

Deși la început a fost mai mult un moft, după primele ședinte mi-am dat seama că o să rămân clientă fidelă.​

Iulia P.

REMODELARE CORPORALA VELASHAPE III
Group-208.webp

Dupa tratamentul cu VelaShape III, am observat o reala diminuare a celulitei! Recomand.

Maria C.

EPILARE DEFINITIVA GENTLEMAX PRO
Group-208.webp

Ma bucur ca am ales Anisia! Tratamentele chiar au dat rezultate!

Programează-ți tratamentul acum!

Lasă-ne numele și numărul tau iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp!

Kit Tratament Cellenis

Group-547-1.webp

Kit Tratament Cellenis

Group-547-1.webp

Tratamente similiare

Remodelare Corporală

Remodelarea corporală reprezintă un set de tehnici și proceduri medicale și estetice, non-invazive și nedureroase, care aplicate asupra unor zone ale corpului au ca efect diminuarea țesutului adipos și a celulitei, tonifierea pielii și a mușchilor.

Află mai multe

Slăbire Localizată

Criolipoliza este un tratament non-invaziv de slăbire localizată și unul din cele mai populare variante de a scădea în centimetri fără a apela la tradiționala și incomoda liposucție.

Află mai multe

Crio-Sculptare Define

Crio-sculptarea Define este un tratament de non-invaziv de slăbire localizată de ultimă generație ce vă oferă posibilitatea de a slăbi ușor și fără efort.

Află mai multe

NOU! VIORA V10

VIORA V10, cea mai nouă tehnologie medicală premiată la nivel internațional, este acum disponibilă la Anisia Skin & Laser Clinic din Ploiești!

Află mai multe