Leziuni Vasculare

Tratament Laser pentru Leziuni Vasculare

La Anisia Skin and Laser Clinic vă oferim tratamente complete împotriva leziunilor vasculare cu ajutorul laser-ului Gentle Max Pro, cea mai performantă platformă duală laser Alexandrite și Nd:YAG pentru tratamente laser complete și sigure. Leziunile vasculare reprezintă zone unde sistemul vascular nu este dezvoltat în mod firesc, manifestându-se sub forma unor anomalii de forma vaselor de sânge ce pot exista de la naștere sau pot fi dobândite ulterior.

Cele mai frecvente leziuni vasculare dobândite ulterior sunt:

  • Telangiectaziile – Vase de sânge de mici dimensiuni, cu un grad ridicat de dilatare, care apar adesea pe față sau pe picioare;
  • Angiomul “cherry” – Mici leziuni vasculare benigne de culoare roșie. Apar mai des odată cu înaintarea în vârstă.
  • Angiomul stelat – Capilare dilatate, distribuite circular. Apare pe mâini și pe față, mai ales la femei.

De ce apar leziunile vasculare?

Leziunile vasculare pot apărea din cauze multiple, strâns corelate cu expunerea la mediul înconjurător dar și cu diverse tratamente medicamentoase și afecțiuni.

  • Cauze externe: expunere îndelungată la soare și arsuri solare; traumatisme ale pielii;
  • Cauze Interne: boli de colagen; tratament cu estrogen sau corticosteroizi; consum cronic de alcool, insuficiență venoasă cronică;

Cum tratăm leziunile vasculare la Anisia Skin and Laser Clinic?

Pentru tratarea eficientă a leziunilor vasculare, vă oferim cel mai avansat sistem laser de pe piață dedicat acestor tipuri de leziuni: Gentle Max Pro.Tratamentul cu laser nd:YAG al Gentle Max Pro este recomandat tratării leziunilor vasculare datorită gradului mare de absorbție în hemoglobină a lungimii de undă de 1064nm. În timpul tratamentului, medicul va folosi un aplicator special al aparatului pentru a livra impulsuri laser în derm. Hemoglobina din sânge va absorbi energia laser, eliberând în mod controlat căldură. Aceasta va determina eliminarea vaselor de sânge anormale din regiunile tratate.

În funcție de leziune și de specificul medical al pacientului, pot fi necesare una sau mai multe ședințe de tratament. Pe lângă eficiența sporită oferită de laserul nd:YAG, tratamentul leziunilor vasculare cu Gentle Max Pro este de asemenea potrivit pentru orice fototip.

Precauții și Recomandări pentru Tratamentul Leziunilor Vasculare

Pentru a ne asigura de succesul și calitatea tratamentului, dar și de siguranța medicului și a dumneavoastră, se recomandă respectarea următoarelor puncte:

  • Înainte de tratament – este interzisă expunerea extinsă la radiații UV cu cel puțin 4 saptamani înainte de tratament.
  • În timpul tratamentului – Este obligatorie folosirea ochelarilor speciali de protecție pe toată durata tratamentului, atât pentru medic cât și pentru pacient.

Medicul dermatolog va determina zona exactă de tratament și intensitatea cu care se va folosi laserul nd:Yag, în funcție de specificul medical și dermatologic al fiecărui pacient. Echipamentul Gentle Max Pro este de asemenea dotat cu un sistem special de răcire în timpul tratamentului (SDR – Sistem Dinamic de Răcire), cu ajutorul căruia se aplică un strat foarte subțire de criogen pe zona de tratament cu o fracțiune de secundă înainte de impulsul laser. Astfel, pielea se menține rece iar procedura este confortabilă și fără durere.

Indicații post-tratament

După tratamentul leziunilor vasculare cu Gentle Max Pro, este posibilă apariția unui edem, care va dispărea însă în mod normal după o perioada ce variază între câteva ore și 3 zile. În urma tratamentului, vasele mici de sange vor dispărea, însă cele mai mari pot persista încă maximum 2 luni. Dacă după 2 luni încă sunt vizibile anumite părți ale leziunii vasculare, se recomanda încă un tratament.

Programează-ți tratamentul acum!

Lasă-ne numele și numărul tau iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp!